Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Ziua Națională sărbătorită la Băile Herculane

01.12.2019

Numeroși patrioți din orașul de pe Valea Cernei au participat duminică, 1 decembrie, la manifestările prilejuite de împlinirea a 101 ani de la Marea Unire din 1918

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Numeroși patrioți din orașul de pe Valea Cernei au participat duminică, 1 decembrie, în Parcul Central din Băile Herculane, la manifestările prilejuite de împlinirea a 101 ani de la Marea Unire din 1918 și de aniversarea Zilei Naționale a României.

După intonarea Imnului de stat, părintele Marius Dănănău - secretar al Protopopiatului Băile Herculane, părintele Constantin Cilibia și părintele Pavel Găină au oficiat o slujbă de mulțumire și binecuvântare pentru întreg poporul român. În continuare, părintele Constantin Cilibia a susținut un discurs, vorbind despre Stațiunea Băile Herculane din perioada Marii Uniri din 1918.

Ca în fiecare an, prezenți la acest eveniment, elevii din Băile Herculane au susținut un program artistic, recitând poezii și cântece patriotice. Un moment deosebit în cadrul acestui eveniment a fost marcat de către elevii coordonați de profesorul George Orza, interpretând o priceasnă greco-catolică, intitulată "Frați români din lumea întreagă".

La această manifestare dedicată Zilei Naționale a României au fost prezenți și reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local din Băile Herculane. Evenimentul s-a încheiat cu servirea produselor tradiționale și a vinului fiert oferite din partea organizatorilor.

Ziua de 1 decembrie marchează unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, în anul 1918, și reprezintă un simbol al unității de neam și de credință.