Tundere în monahism la Așezământul monahal social „Țara Almăjului” Bozovici

20.06.2021

Vineri, 18 iunie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, au oficiat Slujba Vecerniei la Așezământul monahal social „Țara Almăjului” Bozovici și au tuns în monahism pe părintele Petrică Zamela, administratorul acestui așezământ 

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, au oficiat vineri, 18 iunie, Slujba Vecerniei la Așezământul monahal social „Țara Almăjului” Bozovici și au tuns în monahism pe părintele Petrică Zamela, administratorul acestui așezământ. Nașul de călugărie a noului monah ce a primit numele de Teofil, a fost Preasfințitul Părinte Nicodim.

La acest eveniment au luat parte mai mulți preoți, diaconi, monahi, monahii, precum și credincioși apropiați de noul monah Teofil și de Așezământul monahal social „Țara Almăjului” Bozovici.

Piatra de temelie a acestui așezământ mănăstiresc a fost pusă în 22 septembrie, 2013, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În 29 august 2018, biserica așezământului monahal-social „Țara Almăjului” a fost târnosită la sărbătoarea „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

Aşezământul a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni, de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă. În incinta aşezământului funcţionează un cămin pentru persoane vârstnice şi nevoiaşi. De asemenea, va funcționa aici și un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.