Tabăra din inima satului Eftimie Murgu

26.07.2019

În perioada 26-29 iulie, proiectul „Tabăra din Inima Satului” se va desfășura în Parohia Eftimie Murgu din Protopopiatul Băile Herculane

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Astăzi, în Biserica „Înălțarea Domnului” din Eftimie Murgu, numeroși tineri și copii au primit cu mult entuziasm, „povestea TDIS” în inima lor. Tabăra de la Eftimie Murgu a debutat cu o slujbă de Te Deum, săvârșită de către părintele protopop Iosif Frenț, părintele inspector Mihai Ciucur, părintele paroh Răzvan Rădoi și părintele Petrică Zamela - administrator la Așezământul monahal social „Țara Almăjului” Bozovici. La acest eveniment a fost prezent și directorul școlii - Marius Borchescu. După săvârșirea slujbei, domnul primar Mihai Vlădia a rostit un cuvântul de „bun venit” tuturor tinerilor și copiilor, care în următoarele zile se vor bucura de activitățile ce se vor desfășura în viața satului românesc Eftimie Murgu. 

La acest eveniment a luat cuvântul părintele paroh și coordonatorul programului „Tabăra din Inima Satului” - părintele Mihai Ciucur, care a transmis totodată și cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și a prezentat programul taberei și echipa de formatori sosită în comunitate.

Tabăra de la Eftimie Murgu se desfășoară în perioada 26-29 iulie 2019 și cuprinde ateliere de educație pentru viață, lucru în echipă și comunicare, ateliere artistice, jocuri și concursuri educative, seri tematice, precum și drumeții și excursii la obiectivele aflate în proximitate. Această tabără este organizată cu ajutorul unei echipe de voluntari proveniți din mai multe zone ale județului, alături de cadre didactice din localitate.

Programul educațional „Tabăra din Inima Satului” se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, fiind un proiect închinat Anului Omagial al Satului românesc în Patriarhia Română. Tabăra de la Eftimie Murgu este ultima tabără desfășurată în cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane.