Slujbe de pomenire la Luncavița, Verendin, Șopotu Nou și filia Stăncilova

09.10.2021

Vineri, 8 octombrie, în parohiile Luncavița, Verendin, Șopotu Nou și filia Stăncilova din Protopopiatul Băile Herculane au fost săvârșite slujbe de pomenire pentru cei care sunt înmormântați în cimitirele parohiale

Autor: Serviciul Protopopesc

În contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”, vineri, 8 octombrie, s-a desfășurat încă o acțiune a Episcopiei Caransebeșului din cadrul proiectului pastoral-misionar de a vizita cimitirele din întreaga eparhie. Așadar, din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în mijlocul credincioșilor din Luncavița și Verendin a fost părintele secretar eparhial Călin Ianchiș, alături de preoții Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei. În cimitirele celor două comunități au fost oficiate slujbe de pomenire, la care au participat numeroși credincioși pentru a se ruga pentru odihna sufletelor celor care își dorm somnul de veci. Acțiunea s-a sfârșit cu o conferință la care au participat preoții acestui cerc pastoral-misionar.

Tot în această zi, credincioșii din Șopotu Nou și filia Stăncilova au participat la parastasele oficiate în cimitirele parohiale, de către părintele Gabriel Gozman Pop, alături de un sobor de preoți. De asemenea, și această acțiune s-a încheiat cu o conferință, la care au fost prezenți preoții din Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului.

Și în celelalte cercuri pastoral-misionare din Eparhia Banatului Montan au fost săvârșite slujbe de pomenire și au fost susținute conferințe, astfel că toți clericii au fost implicați în acest proiect. Episcopia Caransebeșului dorește ca la finalul acestui an să editeze un dicționar al personalităților care sunt înhumate și care își dorm somnul de veci în incinta cimitirelor parohiale din eparhie.