Slujbe de pomenire la Iablanița, Crușovăț și Bănia

03.07.2021

Vineri, 2 iulie, și în parohiile Iablanița, Crușovăț și Bănia din Protopopiatul Băile Herculane au fost oficiate slujbe de pomenire pentru cei care sunt înmormântați în cimitirele parohiale

Autor: Serviciul Protopopesc

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în mijlocul credincioșilor din Parohia Iablanița și Parohia Crușovăț a fost părintele protopop Gheorghe Șuveți al Protopopiatului Reșița, alături de preoții Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei. În debutul acestei acțiuni, a fost oficiată o slujbă de pomenire, de către părintele protopop, părintele Dan-Nicu Găină și părintele Moise-Vasile Jurescu, în cimitirul din Iablanița, la care au participat numeroși credincioși, rugându-se pentru sufletele celor care se odihnesc aici. În continuare, soborul de preoți a săvârșit o slujbă de pomenire și în cimitirul din Crușovăț, la care, de asemenea, au participat numeroși credincioși.

Acțiunile s-au încheiat cu o conferință, în care a fost prezentat referatul „Mărturii scripturistice despre semnificația și valoarea spirituală a cimitirului”, de către părintele paroh Moise-Vasile Jurescu.

Și în celelalte 9 cercuri pastoral-misionare din Eparhia Caransebeșului au fost săvârșite slujbe de pomenire și au fost susținute conferințe. Astfel, tot vineri, credincioșii din Parohia Bănia au participat la slujba de pomenire oficiată în cimitirul localității, de către părintele arhimandrit Casian Rușeț - consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, alături de preoții din Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului.

Prin acest program pastoral-misionar, Episcopia Caransebeșului intenționează să cerceteze în continuare toate cimitirele din Eparhie. Episcopia Caransebeșului intenționează ca la finalul acestui an să editeze un dicționar al personalităților care sunt înhumate și care își dorm somnul de veci în incinta cimitirelor parohiale din eparhie.