Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Slujbă de pomenire pentru eroii neamului, la Crucea-monument Domașnea

25.05.2020

Joi, 28 mai, la Crucea-monument Domașnea se va săvârși o slujbă de pomenire pentru eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Joi, 28 mai, la Crucea-monument de la Domașnea, începând cu ora 17:00, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va oficia o slujbă de pomenire pentru eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Astfel, credincioșii din zonă și nu numai sunt așteptați pentru a se uni în rugăciune și a-i pomeni pe cei care au luptat și și-au dat viața pentru apărarea țării și a credinței strămoșești. Credincioșii sunt rugați să poarte măști și să păstreze distanța socială impusă în această perioadă.

Dat fiind faptul că la Domașnea și la Teregova a fost centrul Rezistenței anti-comuniste din Munții Banatului, la Poarta Orientală, pe această înălțime binecuvântată, în fiecare an, la Praznicul Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, la Crucea-monument de la Domașnea sunt pomeniți eroii neamului nostru.