Sinodul Mitropoliei Banatului s-a întrunit la Timișoara

25.09.2021

Ierarhii Mitropoliei Banatului s-au reunit, sâmbătă, 25 septembrie, în ședință de lucru, la Reședința mitropolitană din Timișoara.

Sursa: www.mitropolia-banatului.ro

La întâlnirea, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, au participat Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte ce privesc viața bisericească din Banat. Totodată, au fost analizate argumentele locale pentru canonizarea protosinghelului Calistrat Bobu și a preotului profesor Ilarion Felea, ca urmare actului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 78 din 7 iulie 2021. Un alt punct de pe ordinea de zi a fost analizarea temelor propuse de preoții profesori din Mitropolia Banatului, pentru întocmirea lucrărilor de gradul I în preoție.

Sinodul mitropolitan se reunește de mai multe ori pe parcursul unui an, pentru a se discuta diverse aspecte legate de intensificarea misiunii pastorale în comunitate, precum și aspecte de ordin administrativ. Mitropolia Banatului are în componență trei eparhii: Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului.