Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Sfântul Maslu la Băile Herculane

14.12.2020

Vineri, 18 decembrie, în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu

Autor: Serviciul Protopopesc

Începând cu ora 16.00, vineri, 18 decembrie, în Parohia „Schimbarea la Față” din orașul de pe Valea Cernei, părintele protopop Iosif Frenț va oficia Taina Sfântului Maslu, alături de un sobor de preoți.

Părintele Dumitru Stăniloaie spunea că: „Taina Sfântului Maslu, este slujba prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămăduirii, al iertării păcatelor prin ungerea cu untdelemn sfinţit însoţită de rugăciunea preoţilor”. Epistola Sfântului Apostol Iacov este cea care atestă originea practică a Tainei Sfântului Maslu, atunci când Apostolul vorbeşte de vindecarea celor bolnavi prin „rugăciunea credinţei”: „De este cineva bolnav să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi-l va ridica pe el Domnul, iar de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (Iacov 5, 15).

Vă așteptăm la Taina Sfântului Maslu, în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane, să ne rugăm împreună Domnului nostru Iisus Hristos, în Postul Crăciunului, pentru că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Matei 18, 20).