Sfântul Maslu în Parohia Domașnea

03.12.2019

Duminică, 8 decembrie, în Biserica „Sfântul Atanasie al Athonului” din Domașnea va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Începând cu ora 16, duminică, 8 decembrie, în Biserica „Sfântul Atanasie al Athonului” din Parohia Domașnea, Protopopiatul Băile Herculane, va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu, de către părintele arhimandrit Casian Rușeț - consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și paroh al acestei parohii, împreună cu un sobor de preoți.

În cadrul acestei taine, credincioșii prezenți au prilejul de a se închina Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care va fi adusă, spre închinare, de la Mănăstirea Poiana Mărului. Această icoană a fost pictată pe Muntele Athos, în anul 1520. Găsită în cenușa unei biserici arse, se spune că una dintre minunile Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Măru este că această icoană a oprit un potop care se abătea peste sat, salvându-le oamenilor viața.

Așadar, vă așteptăm pentru a continua împreună urcușul duhovnicesc spre cer, în Postul Nașterii Pruncului Sfânt, prin participarea la această taină, prin rugăciune, pocăință, milostenie și fapte bune, prin iertarea și iubirea aproapelui, dar și prin mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfintele Taine.