Ședință a Permanenței Consiliului eparhial la Caransebeș

27.02.2018

La Centrul eparhial al Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat luni, 26 februarie, ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial

✍Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

La Centrul eparhial al Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat luni, 26 februarie, ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial. În cadrul întrunirii prezidate de Preasfințitul Părinte Lucian s-au discutat o serie de temeiuri privitoare la bunul mers al eparhiei.

S-a stabilit calendarul alegerilor pentru organismele deliberative și executive eparhiale, astfel că în 26 aprilie va fi data alegerilor pentru Adunarea Eparhială în cele 10 circumscripții electorale, iar în 22 mai va avea loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale.

Ordinea de zi a mai cuprins soluționarea cererilor privind ocuparea parohiilor vacante, acordarea notelor administrative și au fost validate propunerile privind resectorizarea unor parohii din Protopopiatul Reșița. A fost stabilit de asemenea și calendarul întâlnirilor lunare a cercurilor pastoral-misionare pe anul 2018.

În cadrul ședinței s-a luat act și de hotărârea Sfântului Sinod cu privire la desfășurarea activităților culturale în locașurile de cult, stabilindu-se informarea tuturor parohiilor printr-un act circular. Totodată s-a discutat despre inventarierea locașurilor de cult și înființarea comisiei de arhitectură bisericească.