Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Rugăciune în Săptămâna Patimilor la Băile Herculane

30.04.2021

În ultima săptămână din Postul Mare, credincioșii din Băile Herculane s-au rugat în Biserica „Schimbarea la Față”, amindindu-și totodată ultimele zile din viața Mântuitorului

Autor: Serviciul Parohial Băile Herculane

În ultima săptămână din Postul Paștilor, cunoscută și ca săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului, părintele protopop Iosif Frenț s-a rugat în Biserica „Schimbarea la Față” din orașul-stațiune Băile Herculane, alături de părintele diacon Dragoș Rădoi și de credincioșii care au participat slujbele speciale care se oficiază în aceste zile, deniile, Liturghia Darurilor înainte sfințite, precum și Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia.

În Sfânta și Marea Joi, părintele protopop și părintele diacon au săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, iar la orele serii, a fost oficiată Denia celor 12 Evanghelii în prezența unui număr mare de credincioși. În această zi, dumnezeieștii Părinți, care au rânduit pe toate bine, urmând predaniilor dumnezeieștilor Apostoli și Sfintelor Evanghelii, ne-au pre­dat să prăznuim patru lucruri: sfânta spălare a picioarelor, Cina cea de Taină, adică predarea înfricoșatelor Taine, rugă­ciunea cea mai presus de fire și vânzarea Domnului.

Astăzi, la biserica parohială din Băile Herculane se vor oficia Vecernia (Punerea în mormânt a Domnului) și Denia Prohodului. În această zi se prăznuiesc sfintele, mântuitoarele și înfricoșătoarele Patimi ale Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Credincioșii sunt așteptați și sâmbătă la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, care va fi săvârșită începând cu ora 10, în cadrul căreia credincioșii au prilejul de a primi Sfânta Euharistie. Tot în această zi, începând cu ora 23, va fi oficiată Slujba Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.