Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Protopopul Iosif Frenț și-a serbat ziua onomastică prin rugăciune

15.09.2021

Părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și-a sărbătorit astăzi ziua onomastică, săvârșind Sfânta Liturghie în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane

Autor: Serviciul Protopopesc

Astăzi, în ziua cinstirii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș - ocrotitorul Banatului, părintele protopop Iosif Frenț și-a sărbătorit ziua onomastică prin rugăciune, săvârșind slujba Utreniei și Sfânta Liturghie în Biserica „Schimbarea la Față” din orașul-stațiune Băile Herculane. La Dumnezeiasca Liturghie au participat numeroși credincioși cărora părintele le-a mulțumit pentru urările adresate.

Protopopul Iosif Frenț s-a născut la data de 28 martie 1980, în localitatea Petnic din județul Caraș-Severin. Între anii 1994-1999, urmează cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. Între anii 1999-2003, a urmat Facultatea de Științe Economice și Administrative „Eftimie Murgu” din Reșița (secția Teologie-Istorie).

În anul 2003 este hirotonit preot pentru Parohia Zorlențu Mare din Protopopiatul Reșița. În 2006, obține gradul didactic definitivat. În anul 2008, a primit distincția de sachelar cu ocazia târnosirii Sfintei Mese și a sfințirii exteriorului bisericii din Zorlențu Mare. 2009 este anul în care obține gradul didactic 2 în învățământ.

Începând cu data de 1 martie 2010, a fost numit preot paroh la Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane. La 17 octombrie 2010, primește rangul de iconom cu ocazia sfințirii exteriorului Sfintei Biserici și a târnosirii Sfintei Mese din Parohia Domașnea. În data de 22 iunie 2015 a fost hirotonit iconom-stavrofor de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, în cadrul sfințirii troiței, ridicată în fața casei parohiale din Domașnea.

La data de 10 iulie 2017, părintele Iosif Frenț a fost hirotesit protopop al Protopopiatului Băile Herculane, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Din 9 august 2020, de când a fost instalat ca preot paroh la Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane, părintele protopop se roagă lui Dumnezeu cu râvnă pentru credincioșii acestei parohii, dar și pentru numeroșii credincioși sosiți la tratament balnear, atât din ţară cât şi din străinătate, în felul acesta, ameliorarea sănătății trupești fiind completată de sănătatea sufletească, regăsită în rugăciunile și slujbele sfintei biserici.

Cu ocazia aniversării zilei onomastice, serviciul protopopesc, dimpreună cu clericii și credincioșii din Protopopiatul Băile Herculane îi urează părintelui protopop Iosif Frenț păstorie îndelungată, multă sănătate și mulți ani binecuvântați.