Protopopul Iosif Frenț și-a sărbătorit ziua de naștere prin rugăciune

28.03.2021

Duminică, 28 martie, părintele Iosif Frenț, protopopul de Băile Herculane, a împlinit frumoasa vârstă de 41 de ani, sărbătorindu-și ziua de naștere prin post și rugăciune, la Biserica „Schimbarea la Față” din orașul balnear

Autor: Serviciul Protopopesc

În Duminica a 2-a din Postul Mare, părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și-a sărbătorit ziua de naștere prin post și rugăciune, mulţumind lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra sa şi asupra protoieriei pe care o păstoreşte. Părintele protopop a săvârșind Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane, alături de părintele protopop Nicolae Pereș, părintele Constantin Cilibia și părintele diacon Dragoș Rădoi.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele protopop a rostit un cuvânt bogat de învățătură. „Această minune săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos nu face decât să ne întărească în credință pe fiecare dintre noi. Să luăm exemplu de la credința acestor patru apropiați ai semenului lor care era foarte bolnav, care nu au fost împiedicați de nimic să ajungă la Mântuitorul Iisus Hristos. Acest exemplu să îl punem fiecare dintre noi în minte, ca niciodată nimic să nu ne oprească când vrem să ajungem la Iisus Hristos; să nu fim împiedicați de niciun obstacol când ne dorim să ne întâlnim cu El, pentru că observăm și de data aceasta că, cine Îl caută pe Iisus Hristos cu adevărat și cu credință statornică, Îl găsește. Și dacă Îl găsește, de asemenea, și Mântuitorul îl găsește pe el, și nu întârzie ca să-i arate recunoștință.”, a precizat părintele protopop Iosif Frenț, vorbind despre minunea vindecării slăbănogului din Capernaum.

La slujbă, au participat un număr însemnat de credincioși, dintre care copii, care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. La final, părintele protopop a mulțumit tuturor credincioșilor pentru urările adresate.

Părintele Iosif Frenț s-a născut la data de 28 martie 1980, în localitatea Petnic din județul Caraș-Severin. Între 1994-1999, urmează cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. Între anii 1999-2003, Facultatea de Științe Economice și Administrative „Eftimie Murgu” din Reșița (secția Teologie-Istorie). În anul 2003 este hirotonit preot pentru Parohia Zorlențu Mare din Protopopiatul Reșița. În 2006, obține gradul didactic definitivat. În anul 2008, a primit distincția de sachelar cu ocazia târnosirii Sfintei Mese și a sfințirii exteriorului bisericii din Zorlențu Mare. 2009 este anul în care obține gradul didactic 2 în învățământ. Începând cu data de 1 martie 2010, a fost numit preot paroh la Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane. La 17 octombrie 2010, primește rangul de iconom cu ocazia sfințirii exteriorului Sfintei Biserici și a târnosirii Sfintei Mese din Parohia Domașnea. În data de 22 iunie 2015 a fost hirotonit iconom-stavrofor de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, în cadrul sfințirii troiței, ridicată în fața casei parohiale din Domașnea. La data de 10 iulie 2017, părintele Iosif Frenț a fost hirotesit protopop de Băile Herculane, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Din 9 august 2020, de când a fost instalat ca preot paroh la Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane, părintele protopop se roagă lui Dumnezeu cu râvnă pentru credincioșii acestei parohii, dar și pentru credincioșii sosiți la tratament balnear, atât din ţară cât şi din străinătate, în felul acesta, ameliorarea sănătății trupești fiind completată de sănătatea sufletească, regăsită în rugăciunile și slujbele sfintei biserici.