Protopopul Iosif Frenț își va încheia activitatea de paroh al Parohiei Domașnea

26.07.2020

Astăzi, 26 iulie 2020, părintele protopop Iosif Frenț a slujit pentru ultima dată, în calitate de paroh, în Biserica „Sfântul Atanasie al Athonului” din Parohia Domașnea, urmând ca la data de 1 august să-și încheie activitatea administrativă din această parohie

Autor: Claudiu Românu

În Duminica a 7-a după Rusalii, la Biserica „Sfântul Atanasie al Athonului” din Parohia Domașnea, credincioșii au participat la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, respectând măsurile de protecție împotriva virusului. Totodată, ziua de astăzi a cuprins un moment important în „viața” parohiei, deoarece pentru părintele protopop Iosif Frenț a fost ultima slujire în calitate de paroh. Prin prezența și lacrimile lor, credincioșii i-au mulțumit părintelui protopop pentru purtarea de grijă și pentru activitatea depusă cu dragoste timp de zece ani în Domașnea. La rândul său, părintele le-a mulțumit tuturor pentru ajutor și înțelegere pe parcursul celor zece ani de slujire.

Părintele Iosif Frenț a fost numit preot pentru această parohie la 1 martie 2010, iar prin munca sa, împreună cu credincioșii, la sfântul locaș, la 17 octombrie 2010primește rangul de iconom, cu prilejul sfințirii exteriorului Sfintei Biserici și a târnosirii Sfintei Mese. Continuând-și cu râvnă activitatea de paroh, la 22 iunie 2015, părintele a fost hirotesit iconom-stavrofor de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în cadrul sfințirii troiței, ridicată în fața casei parohiale din Domașnea. La data de 21 iunie 2017, în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial, părintele Iosif Frenț a fost numit în funcția de conducător al oficiului protopopesc Băile Herculane, iar la 10 iulie 2017 a fost instalat ca protopop al Protopopiatului Băile Herculane, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, totodată continuându-și îndeletnicirea de paroh al Parohiei Domașnea până astăzi.

Prin păstorirea sa în Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane, părintele a întărit iubirea față de Dumnezeu în inimile credincioșilor, tinerilor și copiilor, îndeplinind cu timp și fără de timp cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” (Matei 28, 19-20)

Începând cu data de 1 august, părintele protopop își va încheia activitatea administrativă în calitate de paroh al Parohiei Domașnea, urmând să păstorească Parohia „Schimbarea la Față” din Băile Herculane, slujind în Biserica din orașul-stațiune. Cu acest prilej, credincioșii din Parohia Domașnea, Serviciul Protopopesc Băile Herculane, dimpreună cu clericii și credincioșii din acest protopopiat îi urează părintelui protopop Iosif Frenț păstorire îndelungată, multă sănătate și mulți ani binecuvântați.