Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Protopopul de Băile Herculane și-a sărbătorit ziua onomastică

15.09.2019

Duminică, 15 septembrie, părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și-a sărbătorit ziua onomastică

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Duminică, 15 septembrie, în ziua cinstirii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș - Mitropolitul Banatului, părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Ortodox Băile Herculane și-a sărbătorit ziua onomastică prin rugăciune, săvârșind Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, în Biserica "Sfântul Atanasie al Athonului" din Parohia Domașnea.

Părintele Iosif Frenț s-a născut la data de 28 martie 1980, în localitatea Petnic din județul Caraș-Severin. Între 1994-1999, urmează cursurile Seminarului Teologic Ortodox "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeș. Între anii 1999-2003, Facultatea de Științe Economice și Administrative "Eftimie Murgu" din Reșița (secția Teologie-Istorie).

La 1 martie 2003 este hirotonit preot pentru Parohia Zorlențu Mare din Protopopiatul Reșița. În anul 2006, obține gradul didactic definitivat. În anul 2008, a primit distincția de sachelar cu ocazia târnosirii Sfintei Mese și a sfințirii exteriorului bisericii din Zorlențu Mare. În anul 2009, obține gradul didactic 2 în învățământ.

Începând cu data de 1 mai 2010, a fost numit preot paroh la Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane. La 17 octombrie 2010, primește rangul de iconom cu ocazia sfințirii exteriorului Sfintei Biserici și a târnosirii Sfintei Mese din Parohia Domașnea. În data de 22 iunie 2015 a fost hirotonit iconom-stavrofor de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, în cadrul sfințirii troiței, ridicată în fața casei parohiale din Domașnea.

La data de 10 iulie 2017, părintele Iosif Frenț a fost hirotesit protopop al Protopopiatului Băile Herculane, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian. În prezent, părintele protopop slujește în Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane al Episcopiei Caransebeșului.

Cu ocazia aniversării zilei onomastice, serviciul protopopesc, dimpreună cu clericii și credincioșii din Protopopiatul Băile Herculane îi urează părintelui protopop Iosif Frenț multă sănătate și întru mulți și binecuvântați ani!