Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Prima ședință a Consiliului Eparhial din noul mandat

10.11.2018

Sâmbătă, 10 noiembrie, a avut loc întrunirea noului Consiliu Eparhial al Episcopiei Caransebeșului, ales pentru mandatul 2018-2022, la care a participat și părintele protopop Iosif Frenț

✍Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

În cadrul ședinței, a fost prezentată sinteza activităților tuturor sectoarelor Eparhiei Caransebeșului și au fost adoptate mai multe hotărâri menite să îmbunătățească activitatea acestora.

Sectorul administrativ-bisericesc a prezentat mișcările de personal clerical și neclerical din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului, hotărâte în ședințele Permanenței Consiliului Eparhial, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2018. Totodată, a fost aprobat noul șematism al Episcopiei Caransebeșului pentru anul 2019.

La sectorul cultural s-au discutat aspecte privind organizarea activităților culturale de aniversare a sărbătorii naționale 1 Decembrie 2018 la nivelul Eparhiei Caransebeșului și a fost aprobat calendarul organizării activităților cultural-artistice prilejuite de praznicul Nașterii Domnului, concerte de colinde și activități culturale în Episcopia Caransebeșului.

La sectorul social s-a aprobat implicarea Centrului Eparhial în proiecte cu finanțarea europeană prin programele POR, Axa prioritară 8.1 și POCU măsura 4.4. La departamentul de tineret au fost prezentate rezultatele Campaniei umanitare „Ghiozdanul cu bucurii”, desfășurată în perioada 10 Septembrie - 19 Octombrie 2018 și a fost aprobată desfășurarea Campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae” la nivel eparhial, în perioada 18 Noiembrie - 12 Decembrie 2018.

Consiliul Eparhial este organul executiv al Adunării Eparhiale şi conduce chestiunile administrative bisericeşti, culturale, sociale şi economice pentru Eparhie, în perioada dintre sesiunile Adunării Eparhiale. Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici şi 6 mireni, aleşi pe termen de patru ani de Adunarea Eparhială dintre membrii ei. Aceştia pot fi aleşi pentru cel mult două mandate.