Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Praznicul Înălțării Domnului – bucurie pentru credincioșii din Parohia Eftimie Murgu

09.06.2021

La Pranzicul Înălțării Domnului, credincioșii din Parohia Eftimie Murgu, Protopopiatul Băile Herculane, sărbătoresc hramul bisericii parohiale. Cu prilejul prăznuirii hramului, fiecare casă din această parohie va primi în dar câte o icoană cu Înălțarea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Autor: Claudiu Românu

Cu prilejul prăznuirii hramului bisericii parohiale, credincioșii din Eftimie Murgu vor primi din partea părintelui paroh Răzvan Rădoi câte o icoană cu Înălțarea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Icoanele care urmează să fie oferite la fiecare casă, vor fi sfințite joi, 10 iunie, la Praznicul Înălțării Domnului, de către părintele paroh, în cadrul Sfintei Liturghii.

Icoana se prezintă pe două planuri: cerul şi pământul. În partea inferioară apar cei 11 Apostoli care sunt în rugăciune şi mirare, iar prezenţa Maicii Domnului aflată în prim-plan asigură un echilibru. Măslinii reprezintă Muntele Măslinilor. Compoziţia este formată din culori vii, deoarece este o sărbătoare a bucuriei. Domnul nostru Iisus Hristos este înfăţişat în mandorlă de unde binecuvintează cu mâna dreaptă, iar în cea stângă are un manuscris. El este reprezentat înălţându-se spre Cer, atras fiind de o forţă nepământeană. Aceasta preînchipuie şi venirea cea de A Doua. El Se va întoarce în slavă, tot aşa, cum S-a şi înălţat.