Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Părintele Viorel Râncu a trecut la cele veșnice

31.07.2019

Părintele Viorel Râncu de la Parohia Timișoara - Elisabetin (Piața Crucii), născut în Parohia Șopotu Vechi din Protopopiatul Băile Herculane, a trecut la cele veșnice, după o lungă și grea suferință

✍Sursa: www.mitropolia-banatului.ro

Preotul Viorel Râncu de la Parohia Timișoara - Elisabetin (Piața Crucii), în vârstă de 66 ani, a trecut la cele veșnice, după o lungă și grea suferință.

Părintele Viorel Râncu s-a născut în localitatea Șopotu Vechi, jud. Caraș-Severin la 22 iunie 1953. A absolvit Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeș în anul 1973 și a luat licența în Teologie a Institutului Teologic din București în anul 1978. A fost hirotonit preot în anul 1980 și a slujit la Parohia Topleț din Protopopiatul Băile Herculane al Episcopiei Caransebeșului, ulterior fiind numit profesor la Seminarul din Caransebeș - unde a obținut toate gradele didactice, fiind numit și profesor metodist pentru profesorii de religie. A activat și în administrație ca inspector eparhial în anii 1996-1999 și a fost inclus în Comisia de Bioetică a eparhiei Timișoarei. În anii 1994-1995 a primit o bursă de studiu și a studiat la Institutul ecumenic din Geneva (Elveția).

Din anul 2001 a fost numit preot la Parohia Timișoara - Elisabetin de unde s-a pensionat în anul 2018. Pentru activitatea sa preoțească și culturală a fost distins cu rangul de iconom-stavrofor.

A fost un preot-cărturar, bibliofil, iubitor de carte și învățătură, căutat și iubit de credincioși pentru firea sa blândă, cuvântul cald și plin de încurajare și, mai ales, pentru predicile bine pregătite și de un înalt nivel teologic.

Slujba de înmormântarea va avea loc, joi, 1 august 2019, ora 11:00, în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara-Elisabetin (Piața Crucii).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!