Părintele Stelian Tofană a conferențiat la Reșița

13.10.2017

Părintele protopop Iosif Frenț a participat la o întâlnire a preoților din protopopiatele Reșița și Moldova Nouă cu părintele prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca

✍Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

La Reșița a avut loc joi, 12 octombrie, o întâlnire a preoților din protopopiatele Reșița și Moldova Nouă cu părintele prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca. La acest eveniment au fost invitate și doamnele preotese să ia parte la conferința susținută de părintele Tofană, care a avut ca temă „Preotul de azi și misiunea sa. Misiune sau contra misiune.”

„A fost o temă de acută actualitate având în vedere că societatea în care trăim ridică provocări serioase Bisericii și slujitorilor ei, de aceea am încercat să pun accentul pe misiunea și contra misiunea preotului, pentru că adesea misiunea preotului neînțeleasă în adevăratul sens de jertfă, în toată autenticitatea ei, poate să devină în societatea de astăzi contra misiune. M-am bucurat că au fost prezente și soțiile preoților, o premieră în Episcopia Caransebeșului și de aceea îi mulțumesc Preasfințitului Părinte Lucian și apreciez efortul făcut și inițiativa pe care a avut-o. Plec de aici cu cele mai bune gânduri și sper ca tot ceea ce s-a întâmplat să fie încununat de roade spirituale în viața și misiunea preoților”, a subliniat părintele profesor Stelian Tofană.

La final a fost purtat un dialog între părintele Tofană și cei prezenți, părintele răspunzând la întrebările pe care le-au adresat atât preoții, cât și doamnele preotese. La manifestare a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a mulțumit părintelui profesor pentru că și-a făcut timp să petreacă câteva zile în Episcopia Banatului Montan și că a încurajat preoții și familiile lor să continuie misiunea preoțească cu demnitate și responsabilitate.

Părintele profesor Stelian Tofană s-a aflat zilele trecute în Episcopia Caransebeșului susținând două conferințe la întâlnirile de toamnă a clericilor din eparhie. Cu preoții din protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane părintele Stelian s-a întâlnit marți, 10 octombrie, vorbindu-le despre „Biblia în familia și misiunea preotului-provocări, interogații”.