Părintele Ion Velcotă a fost pomenit în satul natal

19.11.2020

Astăzi, spre orele serii, părintele pensionar Ion Velcotă a fost pomenit în satul natal, în Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Parohia Șopotu Vechi, Protopopiatul Băile Herculane

Autor: Serviciul Protopopesc

Astăzi, spre orele serii, părintele pensionar Ion Velcotă a fost pomenit în satul natal, în Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Parohia Șopotu Vechi, Protopopiatul Băile Herculane. Slujba Parastasului a fost oficiată de către părintele protopop Iosif Frenț, alături de părintele Mihail Călin, părintele Nicolae Băcilă, părintele pensionar Iosif Surulescu și părintele pensionar Dănilă Băcilă.

Părintele Ion s-a născut la 15 noiembrie 1958, în localitatea Șopotu Vechi, județul Caraș-Severin. A urmat școala primară, gimnazială și liceul la Anina, între anii 1967-1979. Urmează Institutul de Teologie din Sibiu în promoția 1979-1983. Părintele Ion Velcotă și-a desfășurat cu râvnă misiunea preoțească în parohia natală, iar ca dovadă a fost hirotonit treptat  sachelar, iconom și iconom stavrofor de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

A trecut la cele veșnice în seara zilei de 18 noiembrie 2020, după o grea suferință, împlinit sufletește că a slujit în biserica parohială din Șopotu Vechi timp de 35 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc în satul natal, vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 13, după săvârșirea Sfintei Liturghii.