Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Îndemn la rugăciune pentru frații noștri

26.12.2017

Rugăciuni intense s-au înălţat zilele acestea în Episcopia Caransebeşului pentru odihna sufletelor celor doi tineri care și-au pierdut viața în seara zilei de sâmbătă, 23 decembrie

✍Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Rugăciuni intense s-au înălţat zilele acestea în Episcopia Caransebeşului pentru odihna sufletelor celor doi tineri care și-au pierdut viața în seara zilei de sâmbătă, 23 decembrie, diaconul Petru Vitan şi teologul Petru Pipa, dar şi pentru întărirea şi mângăierea familiilor îndurerate. Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian s-a rugat Mântuitorului Hristos ca să-i primească în Împărăţia Sa şi a trasmis atât familiei îndoliate cât şi tuturor celor ce i-au cunoscut un cuvânt de întărire și binecuvântare.

Preasfinția Sa i-a îndemnat pe toți să nu deznădăjduiască peste măsură, ci să sporească în rugăciune și să aibă încredere în Dumnezeul cel adevărat, care nu ne va părăsi niciodată, chiar dacă îngăduie asemenea momente de încercare.

De asemenea, Părintele Episcop a spus că atunci când avem o durere în suflet care ne debusolează, totuși, doar prin credința în Iisus Hristos, în Învierea Sa, vom putea înțelege menirea noastră pe acest pământ și că sufletul este cel mai prețios. De aceea în fiecare zi și în fiecare clipă trebuie să ne gândim la nașterea noastră în veșnicie, indiferent de ce vârstă avem. Preasfințitul Lucian îndeamnă totodată să ne purtăm sarcinile unii altora și să fim aproape unii de alții, ca o adevărată familie duhovnicească și doar atunci vom putea fi numiți fii și moștenitori ai Împărăției celei veșnice.

Diaconul Petru Vitan s-a născut în data de 16 aprilie, 1994 și este originar din localitatea Iablanița. Aici a făcut școala primară și gimnazială, iar la Caransebeș a urmat cursurile Seminarului Teologic și al Facultății de Teologie. În urmă cu două luni a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Episcopale din Caransebeș. Slujba înmormântării va fi oficiată în localitatea natală miercuri, 27, decembrie, după Sfânta Liturghie.

Petru Pipa s-a născut în data de 2 septembrie, 1999, în localitatea Luncavița. Și el a urmat cursurile Seminarului Teologic și a Facultății de Teologie din Caransebeș. Tânărul teolog va fi înmormântat în localitatea Luncavița joi, 28 decembrie.

Dumnezeu să-i odihnească în pace și cu drepții să-i numere!