Înălțarea Domnului prăznuită în Parohia Domașnea

28.05.2020

Prăznuind Înălțarea Mântuitorului Iisus Hristos, credincioșii din Parohia Domașnea​ au participat la slujbele religioase oficiate de părintele protopop Iosif Frenț

Autor: Serviciul Protopopesc

Respectând măsurile de protecție, credincioșii din Parohia Domașnea au participat astăzi la Slujba Utreniei și la Sfânta Liturghie, prăznuind Înălțarea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Slujbele au fost oficiate de către părintele protopop Iosif Frenț.

După săvârșirea Liturghiei a Sfântului Ioan Gură de Aur, părintele protopop a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind despre minunea Înălțării Domnului la cer: „În această zi sărbătorim minunea prin care Domnul nostru Iisus Hristos Şi-a arătat în chip deplin dumnezeirea Sa, puterea şi mărirea Sa divină, întoarcerea întru slava pe care a avut-o dintru început la Tatăl. Înălţarea Domnului este prilej de adâncă meditaţie creştină care ne descoperă adevărul că prin har şi voinţă omul se poate ridica integral - trup şi suflet, la cea mai înaltă mărire, la îndumnezeirea Sa”, a precizat părintele protopop Iosif Frenț.

Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc. Cu respect și recunoștință, după cuvântul de învățătură, părintele protopop a săvârșit o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc, pentru aceia care prin sacrificiul lor ce stă așezat pentru eternitate pe altarul poporului român,  în fața celor trei monumente aflate în curtea Bisericii „Sfântul Atanasie al Athonului” din Domașnea, dar și pentru toți credincioșii trecuți la cele veșnice din această parohie.

Tot astăzi, începând cu ora 17.00, credincioșii din zonă și nu numai sunt așteptați la Crucea-monument de la Domașnea pentru a se uni în rugăciune și a-i pomeni pe cei care au luptat și și-au dat viața pentru apărarea țării și a credinței strămoșești. Credincioșii sunt rugați să poarte măști și să păstreze distanța socială impusă în această perioadă. Slujba de pomenire va fi săvârșită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.