Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

În vizită la Schitul Bogâltin

30.10.2019

Luni, 28 octombrie, tinerii din filiala ATOR Băile Herculane, împreună cu profesorii de religie, au fost în vizită la Schitul Bogâltin

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, luni, 28 octombrie, tinerii din filiala ATOR Băile Herculane au mers în vizita la Schitul "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" - Bogâltin, împreună cu părintele coordonator Bogdan Belu și cu profesorii de religie: Georgeta Telehoi, Ramona Capra, Ionica Bubă și George Orza. În odorul schitului, tinerii și profesorii au fost întâmpinați cu dragoste părintească de către părintele stareț Filotei Gherman, alături de obștea așezământului monahal.

După un moment de rugăciune, atât tinerii, cât și profesorii i-au adresat întrebări ieromonahului Filotei, acesta subliniind faptul că tinerețea este o vârstă pândită de vulnerabilități, dar cu înțelepciune, cu rugăciune și cu sprijin din partea bisericii, a profesorilor de religie și a familiei, tânărul se poate dezvolta armonios.

Legătura "preot - elev - profesor" a fost întreținută de încărcătura spirituală a locului, părintele stareț exprimându-și bucuria odată cu inițiativa de a mai poposi în frumoasa vatră monahală de la Bogâltin.