Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Festivalul „O, sfânt colind!”, la Bozovici

19.12.2018

Marți, 18 decembrie, în Biserica „Înălțarea Domnului” din Parohia Bozovici s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului de colinde „O, sfânt colind!”

✍Autor: Serviciul Protopopesc

De aproape douăzeci de veacuri simfonia divină a cetelor îngereşti ce au vestit Naşterea Domnului, însoţită de cântarea păstorilor, se reactualizează în fiecare an de către colindătorii de toate vârstele, care în perioada Postului Crăciunului rostesc colinde, vestind Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos. La ceas de seară, marți, 18 decembrie, prin grija părintelui paroh Ion Cherescu, la Biserica „Înălțarea Domnului” din Parohia Bozovici s-a desfășurat a II-a ediție a Festivalului de colinde „O, sfânt colind!”. La acest eveniment au participat: Corul „Cântecul Almăjului” de la Parohia Ortodoxă Lăpușnicu Mare, dirijat de domnul Puiu Frenț; Corul „Protopop Nicolae Stoica” al Preoților din Protopopiatul Băile Herculane, dirijat de d-na prof. Claudia Cherescu; Grup coral din Timișoara - dirijat de părintele Valer Raț și Corul „Anastasis” al Parohiei Ortodoxe Bozovici, dirijat de d-na prof. Claudia Cherescu.

La acest eveniment a fost prezent și părintele protopop Iosif Frenț. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ne-am întâlnit în acest An Centenar, patru formații corale, pentru a transmite cuvântul Sfintei Evanghelii prin frumoasele și tradiționale colinde românești. Îi mulțumim lui Dumnezeu și ne rugăm ca mai departe să ne ajute tuturor, să transmitem acest mesaj sfânt al colindelor.”, a subliniat părintele Iosif Frenț, protopop al Protopopiatului Băile Herculane.

Participând împreună cu ceilalți colegi la acest festival, dirijorul Grupului coral din Timișoara, părintele Valer Raț a spus: Ne bucurăm că astăzi am reușit să poposim în mijlocul fraților noștri de la Bozovici, pentru a aduce bucuria Crăciunului. Am venit împreună cu colegii mei de la Timișoara, lăudând Nașterea Mântuitorului Hristos prin colind. Ne bucurăm că am fost primiți cu foarte mare dragoste. Ne bucurăm că am reușit să formăm un grup, pentru a aduce în sufletul oamenilor colindul tradițional și vestea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.”

Unul dintre membrii corului Lăpușnicu Mare, Florin Vodă, a precizat: „Astăzi, am venit pentru a participa, împreună cu corul Bisericii Ortodoxe din Lăpușnicu Mare, la acest festival. Nivelul interpretării colindelor a fost unul deosebit. Ne bucurăm că am putut să vestim Nașterea Domnului tuturor credincioșilor prezenți.”

Părintele Ion Cherescu, parohul Parohiei Bozovici, dar și coordonatorul acestui festival a subliniat: „Am participat astăzi la cea de-a II-a ediție a Festivalului de colinde «O, sfânt colind!», organizat de parohia noastră, unde au participat patru coruri. Ne bucurăm că în acest An Centenar am putut transmite și noi pacea pe care o revarsă Pruncul Sfânt în inimile celor care Îl primesc. Dorim ca în acest An Centenar să fim uniți cu toții în dragostea pe care o revarsă Dumnezeu peste noi. Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca sfintele sărbători să ne aducă multă bucurie în suflet, binecuvântare și sfințirea vieții noastre.”, a subliniat părintele paroh Ion Cherescu.

La fiecare ediție, acest festival are ca obiectiv vestirea Nașterii Domnului, fiind rostite colinde, deoarece colinda nu este altceva decât o Evanghelie populară, o Biblie nescrisă a Naşterii Domnului. Readucerea Naşterii Domnului în fiecare an ne arată că sărbătoarea Crăciunului nu mai este o sărbătoare abstractă, ci este prezenţa permanentă a lui Hristos între noi.