Eroii Revoluției din decembrie 1989 omagiați la Băile Herculane

22.12.2020

Astăzi, 22 decembrie 2020, la împlinirea a 31 de ani de la Revoluția din 1989, eroii revoluției au fost comemorați la Băile Herculane

Autor: Serviciul Protopopesc

Aceste zile apropiate de marele praznic al Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în fiecare an, trezește în rândul credincioșilor din Băile Herculane un sentiment de recunoștință pentru cei ce au pierit în Revoluția din decembrie 1989. Așadar, și în acest an, la împlinirea a 31 de ani, astăzi, părintele protopop Iosif Frenț a săvârșit o slujbă de pomenire pentru victimele revoluției, în fața monumentului din curtea bisericii parohiale „Schimbarea la Față” din Băile Herculane.

La acest eveniment au participat și membrii Asociației Revoluționarilor din decembrie 1989 - Băile Herculane. „Conform firescului și simțirii de a comemora în fiecare an pe eroii Revoluției din '89, Asociația Revoluționarilor din Băile Herculane, a participat cu emoție și de această dată, aducând un omagiu tuturor celor care s-au sfârșit după ce au luptat cu demnitate. Întreg orașul Băile Herculane a fost prezent la evenimentele din 22 decembrie 1989, într-o revoltă și hotărâre de neclintit, de a sparge tiparele comuniste. Am învins, rupând cătușele, pentru că am avut credința că vom învinge, iar aceasta a venit de la Dumnezeu. De remarcat că anul acesta, slujba de pomenire a prilejuit o mai mare emoție pentru revoluționarii participanți, prin acuratețea și trăirea transmisă cu pioșenie pentru luptătorii decedați, de către preonoratul părinte protopop Iosif Frenț. Îi aucem mulțumiri sfințirii sale, cu sentimentul că a fost alături de noi și ne-a creat o stare de spirit demnă de însemnătatea acestei manifestări.”, a precizat prof. univ. Ilie Cristescu, în calitate de președinte al asociației.

La finalul slujbei de pomenire, s-a depus o coroană de flori la monumentul din curtea bisericii. Momentul de rugăciune pentru odihna eroilor Revoluției din 1989 a redat, și în acest an, o înălțare în sufletele credincioșilor, în sufletele revoluționarilor prezenți, simțind cu toții jertfa ca un curaj, ca o demnitate, ca o înălțare a spiritului de libertate.