Eroii Revoluției din anul 1989 comemorați la Băile Herculane

23.12.2019

La împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din 1989, duminică, 22 decembrie, eroii revoluției au fost comemorați la Băile Herculane

✍Autor: Serviciul Protopopesc

În fiecare an, aceste zile apropiate de Sărbătoarea Nașterii Domnului trezește în rândul localnicilor orașului Băile Herculane un sentiment de recunoștință pentru cei ce au pierit în Revoluția din decembrie 1989. Așadar, după săvârșirea Sfintei Liturghii, duminică, 22 decembrie, în fața monumentului din curtea Bisericii parohiale „Schimbarea la Față” din Băile Herculane a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru victimele Revoluției, de către părintele Marius Dănănău - secretar al Protopopiatului Băile Herculane.

La acest eveniment au participat și membrii Asociației Revoluționarilor din decembrie 1989 - Băile Herculane. După oficierea slujbei de pomenire, în calitate de președinte al asociației, prof. univ. Ilie Cristescu a vorbit despre implicarea orașului de pe Valea Cernii la revoluție.Băile Herculane a fost unul dintre orașele care au participat cu demnitate și îndârjire de a aduce liniștea sufletească în casele oamenilor. Întreg orașul a fost prezent la evenimentele din 22 decembrie 1989 într-o revoltă și hotărâre de neclintit, de a sparge tiparele comuniste. Am învins rupând cătușele, pentru că am avut credința că vom învinge, iar aceasta a venit de la Dumnezeu”.

Acest moment de rugăciune pentru odihna eroilor Revoluției din 1989 a redat o înălțare în sufletele credincioșilor, în sufletele revoluționarilor prezenți, simțind cu toții jertfa ca un curaj, ca o demnitate, ca înălțare a spiritului de libertate.