Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Băile Herculane

22.03.2021

La Duminica Ortodoxiei, credincioșii din Băile Herculane au încheiat prima săptămână din Postul Mare în comuniune euharistică

Autor: Serviciul Protopopesc

În prima săptămână din Postul Mare, credincioşii din Băile Herculane s-au rugat împreună cu părintele protopop Iosif Frenț în Biserica „Schimbarea la Față” din orașul-stațiune. În primele zile ale Postului Paștilor, de luni până joi, părintele protopop, alături de părintele diacon Dragoș Rădoi, a săvârșit Canonul cel Mare a Sfântului Andrei Criteanul, iar în zilele de miercuri și vineri a oficiat și va oficia, pe tot parcursul postului, Liturghia Darurilor înainte sfințite.

După primele șapte zile de post și rugăciune, la Duminica Ortodoxiei, credincioșii din Băile Herculane au încheiat prima săptămână în comuniune euharistică. Părintele protopop a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în prezența unui număr mare de credincioși, alături de părintele Nicolae Pereș și părintele diacon Dragoș Rădoi. La această Sfântă Liturghie, credincioșii pregătiți duhovnicește, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Duminica Ortodoxiei este prima duminică din Postul Sfintelor Paști. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române trimite în fiecare an, în această duminică, o scrisoare pastorală care este citită în toate bisericile din parohii și mănăstiri. Așadar, în cadrul Sfintei Liturghii, a fost citită Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din anul Domnului 2021.

La final, credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit anafură. Aceștia au fost sfătuiți să continue Postul Mare prin participarea la slujbele oficiate, prin rugăciune, pocăință, milostenie și fapte bune, prin iertarea și iubirea aproapelui, și prin mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfintele Taine.