Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Duminica Ortodoxiei la Băile Herculane

09.03.2020

Credincioșii din Băile Herculane au participat în Duminica Ortodoxiei la Slujba Utreniei și la săvârșirea Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare

Autor: Serviciul Protopopesc

Credincioșii din Băile Herculane au participat în Duminica Ortodoxiei la Slujba Utreniei și la săvârșirea Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, în Biserica „Schimbarea la Față” din orașul balnear. Slujbele religioase au fost oficiate de către părintele Marius - Ștefan Dănănău și părintele Constantin Cilibia. Aflându-ne în Postul Paștelui, în cadrul Sfintei Liturghii, un număr mare de credincioși s-au pregătit cu post și rugăciune, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Duminica Ortodoxiei este prima duminică din Postul Sfintelor Paști. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române trimite în fiecare an, în această duminică, o scrisoare pastorală care este citită în toate bisericile din parohii și mănăstiri. La finalul Sfintei Liturghii, părintele Marius Dănănău a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din anul Domnului 2019.

În acest an, Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în data de 8 martie, atunci când sărbătorim și Ziua Internațională a Femeii. Cu acest prilej, la finalul Sfintei Liturghii, credincioasele au primit flori din partea slujitorilor bisericii.