Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Donare de sânge în Protopopiatul Băile Herculane

23.06.2018

Vineri, 22 iunie, pe raza Protopopiatului Băile Herculane, doritorii de donare de sânge au fost prezenți la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Vineri, 22 iunie, pe raza Protopopiatului Băile Herculane, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sub coordonarea părintelui protopop Iosif Frenț, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din orașul stațiune s-a desfășurat o campanie de donare de sânge, la care au participat preoții și credincioșii Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei.

„Această campanie s-a organizat și pe raza protopopiatului nostru, deoarece am considerat că este o mare necesitate, gândindu-ne la faptul că sunt foarte multe persoane care au nevoie de sânge și de multe ori nu au putut fi ajutați, pentru că nu a fost în stoc. Prin această campanie întindem și noi o mână de ajutor persoanelor cu nevoi, în modul acesta dovedind că Biserica poartă de grijă și se implică și în bunul mers al sănătății trupești nu doar al sănătății sufletești. Sperăm ca prin această acțiune să conștientizăm și pe alții de criza actuală de sânge cu care se confruntă țara noastră. Îi mulțumim Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care ne-a dat arhiereasca binecuvântare pentru această campanie. Mulțumim Centrului de Transfuzie Sanguină - Reșița și tuturor donatorilor prezenți.”, a subliniat părintele protopop Iosif Frenț, protoiereu al Protopopiatului Băile Herculane.

După procesul de donare, donatorii au primit apă și merinde din partea Protopopiatului Băile Herculane. La această campanie, alături de preoții și credincioșii donatori a fost și doamna dr. Rodica Neagu, împreună cu medicii asistenți de la Centrul de Transfuzie Sanguină - Reșița.

„Ne-am deplasat la Mănăstirea «Nașterea Maicii Domnului» din Băile Herculane pentru o nouă colecție de sânge. Ne bucurăm că am venit în Protopopiatul Băile Herculane să facem o colectă. Se știe că este nevoie de foarte mult sânge, se știe că numărul de donatori în ultimul timp a scăzut îngrijorător. Suntem foarte bucuroși că am venit aici, cu dorința de a crește numărul de donatori. Se știe că sângele nu se poate cumpăra din farmacii, de aceea trebuie să donăm pentru semenii noștri. Numărul de cazuri de îmbolnăviri din spitale crește în continuare, de aia trebuie să ne gândim că poate cineva are nevoie de o picătură de viață, care este sângele.”, a precizat dr. Rodica Neagu, director al Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița.

Aceiași campanie de donare va avea loc luna viitoare și la Bozovici, acolo unde sunt așteptați să doneze preoții și credincioșii din Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului. Pentru a putea dona sânge, persoanele trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, să nu aibă afecțiuni cronice și intervenții chirurgicale.