Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Curs de prim-ajutor la Bozovici

11.11.2018

Sâmbătă, 10 noiembrie, în Parohia Bozovici a avut loc o întâlnire a profesorilor de religie și a preoților din cadrul Cercului pastoral Valea Almăjului, Protopopiatul Băile Herculane

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Sâmbătă, 10 noiembrie, în Parohia Bozovici a avut loc o întâlnire a profesorilor de religie și a preoților din cuprinsul Cercului pastoral Valea Almăjului, Protopopiatul Băile Herculane. În cadrul acestei întâlniri s-a desfășurat un curs de prim-ajutor, la Casa de Cultură din Bozovici. Acest curs a fost susținut de către dr. Sorin Tiplea și dr. Istvan Gyalai, medic primar cardiolog la Clinica Ascar din Timișoara, care au prezentat preoților și profesorilor prezenți, măsurile importante de prim ajutor, având ca temă „Hipertensiunea Arterială”, măsurile fiind foarte necesare preoților, mai ales celor din satele izolate, unde nu există nici medic, nici centru de primiri urgențe sau de permanență.

Este foarte esenţial ca până la venirea unui echipaj medical cineva să intervină şi să-i ofere pacientului tot sprijinul de care are nevoie. Tocmai de aceea cursurile de prim-ajutor sau cunoştinţele despre cum să oferim primul ajutor sunt esenţiale pentru viaţa celui pus în pericol. Există suficiente metode pe care oamenii simpli, fără o pregătire medicală, le pot învăţa, stăpâni şi aplica în cazul unei situaţii de urgenţă. Statisticile arată că astfel de intervenţii sunt foarte benefice atât pentru persoana aflată în pericol, cât şi pentru medicii care vin să o salveze.

La finalul întânirii, participanții le-au mulțumit doctorilor pentru aducerea la cunoștință a acestor măsuri de prim-ajutor, iar aceștia au primit din partea dumnealor câte un suport informativ.