Conferință de toamnă la Băile Herculane

26.10.2019

În orașul stațiune Băile Herculane s-a desfășurat joi, 24 octombrie, conferința de toamnă a preoților și profesorilor de religie din protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane

✍Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Joi, 24 octombrie, în orașul stațiune Băile Herculane s-a desfășurat conferința de toamnă a preoților și profesorilor de religie din protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane. Invitatul special a fost părintele profesor Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca. Părintele Tofană a susținut conferința cu tema: "Actualitatea utilizării Sfintei Scripturi la propovăduirea de la amvon azi. Constatări și soluții", în sala de conferințe a Hotelului "Dacia".

Obiectivul temei a fost de a conștientiza preoții și profesorii că este nevoie mai mult ca oricând de a pune prețul pe Cuvântul lui Dumnezeu. "Prin aceste conferințe încerc să spun preoților și profesorilor de religie că este nevoie astăzi să punem, mai mult ca oricând, prețul pe Cuvântul lui Dumnezeu, care este putere și care ne ajută. Am venit cu propunerea unui proiect care să fie implementat aici, în această eparhie, în protopopiate și în școlile în care se predă religia, și anume, ca fiecare familie dintr-o parohie să primească o Biblie gratis de la parohie, înțelegând că cel mai mare ajutor poate fi adus astfel într-o familie, deoarece Biblia va însemna aducerea bibliotecii lui Dumnezeu în fiecare casă și în sufletul fiecărui copil, pentru că Biblia este biblioteca lui Dumnezeu.", a precizat părintele Stelian Tofană.

După prelegere au urmat foarte multe întrebări din partea preoților și a profesorilor de religie la care părintele profesor a răspuns pertinent și foarte bine documentat.

La acest eveniment s-a alăturat și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, precum și membrii Permanenței Consiliului Eparhial. La final Preasfințitul Lucian i-a conferit părintelui Tofană Ordinul eparhial "Crucea Episcop Elie Miron Cristea", clasa a II-a pentru clerici.

"Îi mulțumim părintelui profesor pentru că a dat curs invitației noastre ca să-i îndemne pe preoții și profesorii de religie să citească și să explice Cuvântul lui Dumnezeu de la amvon și de la catedră. Credem că asemenea conferințe trebuie repetate, astfel încât atât preoții cât și profesorii de religie să utilizeze cât mai mult Sfânta Scriptură. La baza formării noastre spirituale a fost din totdeauna și trebuie să rămână Cuvântul lui Dumnezeu", a subliniat Preasfințitul Lucian.

Părintele Stelian Tofană s-a întâlnit vineri, 25 octombrie la Casa de Cultură din Oravița și cu preoții și profesorii de religie din protopopiatele Reșița și Moldova Nouă pentru a susține și în fața lor o conferință și a răspunde la întrebări.