Comuniune euharistică în Parohia Luncavița

01.07.2021

Miercuri, 30 iunie, când se face pomenirea Soborului celor 12 Sfinți Apostoli, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost alături de preoții aparținători cercului pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei.

Autor: Serviciul Protopopesc

Miercuri, 30 iunie, clericii aparținători Cercului pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei s-au reunit în rugăciune, împreună cu ierarhul lor, în Biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Parohia Luncavița, Protopopiatul Băile Herculane. Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în cadrul căreia s-au împărtășit toți preoții ce formează Cercul pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei. La această slujbă, au luat parte și un număr mare de credincioși din parohie.

„Am avut la Luncavița, într-o zi lucrătoare, o adevărată sărbătoare, deoarece a fost o zi importantă pentru Parohia Luncavița, pentru Cercul pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei, dar și pentru părintele care slujește aici de 41 de ani. Părintele Pau va împlini 65 de ani în luna august și înainte de a se retrage din această parohie ca preot paroh am socotit ca împreună cu părinții din parohiile învecinate să venim aici să săvârșim o Dumnezeiască Liturghie și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate.”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Parohia Luncavița a fost aleasă pentru a marca și cei 41 de ani de slujire a părintelui paroh Pau Pervulescu, care în acest an își va încheia activitatea administrativă în Parohia Luncavița. 

„Am citit o rugăciune în cadrul Sfintei Liturghii pentru părintele paroh, rugându-l pe Dumnezeu să-l binecuvinteze pe mai de parte și mulțumindu-i Domnului pentru că de 41 de ani a slujit în această biserică și pe toți credincioșii care viețuiesc și se roagă în această comunitate euharistică”, a mai precizat Preasfinția Sa.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut loc o sesiune de comunicări administrative. 

Cercul pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei cuprinde 22 parohii cu 22 de slujitori și este coordonat de părintele Ciprian Danci de la Parohia Mehadia.