Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Comuniune euharistică în Parohia Domașnea

08.03.2020

La Duminica Ortodoxiei, credincioșii din Parohia Domașnea, Protopopiatul Băile Herculane, au încheiat prima săptămână din Postul Mare în comuniune euharistică, alături de părintele protopop Iosif Frenț

Autor: Serviciul Protopopesc

În prima săptămână din Postul Mare, credincioşii din Parohia Domașnea, Protopopiatul Băile Herculane, s-au rugat împreună cu părintele protopop Iosif Frenț în Biserica parohială „Sfântul Atanasie al Athonului”. În primele zile ale Postului Paștilor, de luni până joi, părintele protopop a săvârșit Canonul cel Mare a Sfântului Andrei Criteanul, iar în zilele de miercuri și vineri a oficiat și va oficia, pe tot parcursul postului, Liturghia Darurilor înainte sfințite.

După primele șapte zile de post și rugăciune, astăzi, la Duminica Ortodoxiei, credincioșii din Domașnea au încheiat prima săptămână în comuniune euharistică. Părintele protopop a săvârșit Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în prezența unui număr mare de credincioși. La această Sfântă Liturghie, numeroși credincioși, pregătiți duhovnicește, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În cadrul Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare, părintele protopop a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din anul Domnului 2020.

La final, credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit anafură. Aceștia sunt invitați să continue Postul Mare prin participarea la slujbele oficiate, prin rugăciune, pocăință, milostenie și fapte bune, prin iertarea și iubirea aproapelui, și prin mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfintele Taine.