Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Cinstirea hramului la Așezământul mănăstiresc „Țara Almăjului”

30.08.2019

La praznicul Tăierii Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Așezământul monahal-social „Țara Almăjului” din Bozovici, și-a sărbătorit al doilea hram

✍Autor: Serviciul Potopopesc

Cu prilejul praznicului Tăierii Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Așezământul monahal-social „Țara Almăjului” - Bozovici din cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane, și-a sărbătorit al doilea hram. Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către părintele vicar eparhial Constantin Timiș, alături de părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și de un sobor de preoți de la parohiile din Valea Almăjului.

La această sărbătoare, alături de obștea mănăstirii, au fost prezenți foarte mulți credincioși din toată Valea Almăjului, precum și din alte zone ale țării, care au venit pentru a se ruga și a fi în comuniune duhovnicească și euharistică, marcând astfel prin rugăciune anul bisericesc care urmează a se încheia.

Pentru acest așezământ mănăstiresc piatra de temelie a fost pusă în 22 septembrie 2013, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian. În anul 2018, biserica așezământului monahal-social „Țara Almăjului” a fost târnosită la sărbătoarea „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Actualul aşezământ a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni, de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă.