Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Cerc pastoral-misionar la Șopotu Vechi

18.09.2019

Luna aceasta, preoții din Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului s-au întâlnit în Parohia Șopotu Vechi din Protopopiatul Băile Herculane

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului s-a întrunit luna aceasta în Parohia Șopotu Vechi din Protopopiatul Băile Herculane, în prezența părintelui protopop Iosif Frenț și a părintelui coordonator Mihail Călin. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Acatistului Sfintei Cruci, având ca preoți slujitori pe părintele Cătălin Florin Cojocaru - preot paroh al Parohiei Putna și părintele Cătălin Primejdie - preot paroh al Parohiei Prigor. La finalul acatistului s-a săvârșit o slujbă de pomenire în cinstea preoților și profesorilor de seamă, adormiți în Domnul, care au slujit cu vrednicie la altarul bisericii și la catedra școlară.

Aflându-ne în anul omagial al satului românesc, părintele Ion Cherescu de la Parohia Bozovici a susținut un referat, vorbind despre "Cooperarea dintre primar, preot învățător sau profesor și alți intelectuali ca factor de responsabilitate pentru viața comunităților rurale azi". Cel de-al doilea referat a fost prezentat de către părintele Ion Stroiescu de la Parohia Dalboșeț, cu titlul "Sfântul Ierarh Antim Ivireanul - activitatea de traducător a cărților de cult". În continuare, au avut loc discuții pe marginea celor două referate.

Întâlnirea s-a încheiat cu dezbateri despre câteva probleme administrative și duhovnicești cu care se confruntă parohiile, cu o agapă frățească oferită de parohia gazdă, precum și cu referirile necesare făcute de părintele coordonator, pentru următoarea întâlnire.