Cerc pastoral-misionar în Parohia Plugova

21.02.2020

Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei din această lună a avut loc în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Plugova, Protopopiatul Băile Herculane

Autor: Serviciul Protopopesc

În prezența părintelui protopop Iosif Frenț și a părintelui coordonator Marius Dănănău, întâlnirea Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei din această lună a avut loc în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Plugova, Protopopiatul Băile Herculane. Această întâlnire a debutat cu oficierea Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, de către părintele Gheorghe Bubă de la Parohia Topleț și părintele Bogdan Belu de la Parohia Bârza. În cadrul acestei întruniri, preoții slujitori au săvârșit și o slujbă de pomenire pentru preoții care au slujit în biserica din Plugova.

După oficierea slujbelor, părintele Gheorghe Bubă a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind despre Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi. În continuare, părintele Bogdan Belu a susținut un referat intitulat „Temeiuri scripturistice cu privire la educația copiilor: pregătirea acestora pentru viață și pentru Împărăția lui Dumnezeu”. După prezentarea referatului, preoții din acest cerc pastoral-misionar au discutat pe marginea acestuia.

Spre finalul întrunirii din această lună, părintele protopop a transmis preoților noile hotărâri luate în ședința desfășurată la Reședința Episcopală din Caransebeș. Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei s-a încheiat cu dezbateri despre probleme administrative cu care se confruntă parohiile.