Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Catedrala Episcopală din Caransebeș - un deceniu de la sfințire

12.09.2020

Mâine, 13 septembrie, Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, visul de peste veacuri al ierarhilor Eparhiei Banatului de Munte, va sărbători un deceniu de la sfințire

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Mâine, 13 septembrie, Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, visul de peste veacuri al ierarhilor Eparhiei Banatului de Munte, va sărbători un deceniu de la sfințire, prilej cu care, începând cu ora 9, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Sărbătoarea va continua după-amiază, începând cu ora 18, prin difuzarea filmului Catedrala episcopală din Caransebeș - mărturia unui vis împlinit. Un deceniu de la sfințire și a concertului de excepție susținut de Filarmonica „Banatul” din Timișoara, Corul Catedralei si Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Acestea vor putea fi urmărite live, începând cu ora 18,30, pe paginile de facebook Catedrala episcopală „Învierea Domnului” Caransebeş și Episcopia Caransebeşului.

Maica tuturor bisericilor din Banatul de Munte ne invită să ne împărtășim împreună din potirul bucuriei aniversării celor 10 ani a celui mai important eveniment istoric al Episcopiei Caransebeșului de la reinstaurarea acesteia până în prezent.