Buna Vestire prăznuită la Băile Herculane

25.03.2021

La Praznicul Bunei Vestiri, credincioșii din Băile Herculane au înălțat rugăciuni Maicii Domnului, în Biserica „Schimbarea la Față” din orașul balnear

Autor: Serviciul Protopopesc

Joi, 25 martie, la Praznicul Bunei Vestiri, credincioșii din Băile Herculane au înălțat rugăciuni Maicii Domnului, în Biserica „Schimbarea la Față” din orașul balnear, participând la Sfânta Liturghie, precedată de slujba Utreniei și a Vecerniei, săvârșită de părintele protopop Iosif Frenț, părintele Nicolae Pereș și părintele diacon Dragoș Rădoi. Aflându-ne în Postul Paștilor, numeroși credincioși s-au pregătit duhovnicește pentru a se împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

„Observăm din narațiunea pericopei evanghelice că Însuși Dumnezeu a ales-o pe Sfânta Fecioară Maria ca să nască pe Fiul Său. Observăm că Dumnezeu a ales ca prin Fecioara Maria să ne împace pe noi, neamul omenesc, cu El; și prin aceasta ne dăm seama de cinstea atât de mare, pe care i-a acordat-o Dumnezeu Maicii Domnului. Cinste pe care i-a acordat-o Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, pentru că a ascultat-o ca pe o adevărată mamă. Cinste pe care trebuie să i-o acordăm și noi, fiecare credincios, și nu doar prin prezența noastră la Sfânta Liturghie, în zilele în care sunt prăznuite sărbători închinate Maicii Domnului, ci să-i arătăm o cinste deosebită, prin faptele noastre și prin viața noastră, pentru că aceasta este cea mai mare și cea mai importantă cinste pe care putem să i-o arătăm Fecioarei, pe care trebuie să o rugăm, în fiecare zi, ca să fie mijlocitoare pentru noi în fața tronului ceresc.”, a precizat părintele protopop Iosif Frenț, într-un paragraf din cuvântul de învățătură.

În cadrul Sfintei Liturghii, au fost înălțate rugăciuni pentru credincioșii acestei parohii, dar și pentru numeroșii credincioși sosiți la tratament balnear, atât din țară cât și din străinătate. La final, credincioșii care au fost prezenți la prăznuirea Bunei Vestiri au fost miruiți și au primit anafură, fiind îndemnați să continue Postul Paștilor în rugăciune, participând la slujbele religioase oficiate în perioada acestuia, pentru că postul reprezintă perioada de pocăință și curățire sufletească, perioada în care sufletul înfometează mai aprig după Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru înveșmântarea sa în Lumina Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.