Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Bucurie în prag de sărbători

29.12.2021

În prag de sărbători, copiii din Centrul de tineret „Timotheos” al parohiei Bozovici, alături de părintele Ion Cherescu, au derulat o acțiune caritabilă numită sugestiv de copii „Atelierul lui Rudolf”. 

Autor: Prof. Claudia Cherescu

În prag de sărbători, copiii din Centrul de tineret „Timotheos” al parohiei Bozovici, alături de părintele Ion Cherescu, au derulat o acțiune caritabilă numită sugestiv de copii „Atelierul lui Rudolf”. În cadrul acestei acțiuni, copiii au realizat ornamente de Crăciun, căsuțe din turtă dulce, ciocolată de casă, prăjituri specifice de Crăciun.

După valorificarea acestora, din banii obținuți au cumpărat dulciuri, haine și jucării. În această acțiune caritabilă s-au implicat tineri inimoși care au dorit să aducă un strop de bucurie copiilor, tinerilor, care au fost mai puțin norocoși, copii și tineri aflați în casele de tip familial de la Centrul Nera Oravița, dar și la 43 de copii din comuna Bozovici și 7 copii din comunele Dalboșeț, Moceriș și Șopotu Nou.

Astfel, că în ziua de 21 decembrie 2021, cu bucurie și multă voie bună, au pornit alături de Moș Crăciun să împartă cadouri, copiilor și tinerilor din Centrul Nera din Oravița. Au fost împărțite 116 pungi cu dulciuri la cele 7 case de tip familial din această localitate.

Bucuria beneficiarilor din aceste centre este greu de descris în cuvinte. Bucuria lor s-a împletit cu emoția noastră și astfel, lacrimile de bucurie și compasiune au fost dovada faptului că atunci când dăruiești, dobândești putere, binecuvântare și mulțumire sufletească.

Pentru cei 50 de copiii din Bozovici și celelalte localități, Moș Crăciun a venit în Ajunul Crăciunului și le-a adus dulciuri, haine și jucării.

Ca o încununare a tuturor activităților, în seara de 23 și 24 decembrie, copiii au colindat vestind Nașterea Domnului, iar în prima zi de Crăciun, din partea parohiei, au fost oferite tuturor copiilor și tinerilor prezenți în biserică pungi cu dulciuri.

Mulțumim în primul rând Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat în aceste acțiuni. Mulțumim și celor care s-au implicat. Dumnezeu să le răsplătească tuturor, iar pe tinerii din Centrul de Tineret Bozovici, să îi ocrotească mereu și să le dea putere și voință în desfășurarea a câtor mai multe activități.