Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Bucuria Nașterii Domnului trăită la Băile Herculane

26.12.2021

Și în acest an, bucuria Praznicului Nașterii Domnului a fost trăită în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane

Autor: Serviciul Protopopesc

Praznicul Nașterii Domnului reprezintă pentru credincioșii de pretutidendeni un motiv de bucurie, smerenie, bunătate și credință. An de an ne aducem aminte de Nașterea Pruncului Sfânt, moment care a reprezentat mântuirea sufletelor noastre.

Și în acest an, la Praznicul Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de părintele protopop Iosif Frenț și părintele diacon Dragoș Rădoi în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane. În cadrul Sfintei Liturghii, credincioși pregătiți duhovnicește, tineri și copii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La momentul potrivit, părintele protopop a dat citire pastoralei Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Praznicul Naşterii Domnului - 2021: 

„[…] Vă rugăm pe toți, la acest praznic al bucuriei și al speranței, să nu vă temeți de provocările și ispitele veacului acestuia, «să nu se tulbure inima voastră» (Ioan 14, 1), să credeți cu toată puterea în Dumnezeu, să credeți în Fiul lui Dumnezeu care ne-a mântuit și să înlocuim frica sau teama cu iubirea absolută și profundă față de Dumnezeu, căci «Dumnezeu este iubire și cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu» (cf. I Ioan 4, 8). Același ucenic iubit al Mântuitorului, Sfântul Evanghelist Ioan, ne spune: «în iubire nu este frică, ci iubirea desăvârșită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârșit în iubire. Noi iubim pe Dumnezeu, fiindcă El ne-a iubit cel dintâi» (I Ioan 4, 18-19). […]”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian, într-un paragraf din pastorală.

La final, pe soleea bisericii, a avut loc un mic program de colinde, în interpretarea tinerei Ziziana Bârdean, tânărului teolog Emanuel Dina, părintelui diacon Dragoș Rădoi și a tânărului Claudiu Românu. Credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit anafură. Copiii au primit daruri, bucurându-se cu toții de Nașterea Pruncului Sfânt.