Bucuria comuniunii în Protopopiatul Băile-Herculane

25.11.2017

Vineri, 24 noiembrie, în Parohia Domașnea s-au întâlnit preoții din Protopopiatul Băile Herculane pentru a participa la Sfânta Liturghie săvârșită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului

✍Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Vineri, 24 noiembrie, în Parohia Domașnea s-au întâlnit preoții din Protopopiatul Băile Herculane pentru a participa la Sfânta Liturghie săvârșită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Cu toții s-au împărtășit cu Sfintele Taine, așa cum se obișnuiește în fiecare an în Eparhia Banatului Montan la începutul Postului Nașterii Domnului. În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a hirotonit diacon pe tânărul teolog Mihai Alexandru Ecovescu. În această perioadă toți preoții din cele 4 protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului se împărtășesc la Sfintele Liturghii săvârșite de către Preasfințitul Lucian în fiecare protopopiat.

„Ne-am obișnuit deja în eparhia noastră ca în Postul Crăciunului să slujim cu toți preoții din preoții din eparhia noastră și să ne împărtășim în cele 4 protopopiate, slujind Dumnezeiasca Liturghie cu toți preoții care formează un protopopiat. În zilele trecute ne-am împărtășit cu preoții din protopopiatul Caransebeș, din protopopiatul Reșița, astăzi suntem aici cu dumneavoastră iar în zilele următoare ne vom împărtăși și vom sluji Sfânta Liturghie cu preoții din protopopiatul Moldova Nouă, astfel încât să împlinim această frumoasă tradiție care ne îndeamnă pe toți la unitate de credință și unitate întru slujire, întru propovăduire și întru misiune”, a subliniat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian în cuvântul de învățătură adresat preoților prezenți.

Comuniunea euharistică este o parte a conferințelor pastorale de toamnă din Episcopia Caransebeșului. Pentru dezbateri a anumitor teme privind pastorația preotului și pregătirea lui continuă în misiunea sa s-au organizat conferințe în luna octombrie, iar întâlnirea în rugăciune se desfășoară la începutul acestui post pentru primirea Trupului și Sângelui Domnului Iisus Hristos.