Biserica din Parohia Prilipeț a fost binecuvântată

22.11.2017

Biserica ocrotită de Maica Domnului din Parohia Prilipeţ, Protopopiatul Băile Herculane a fost resfinţită de către Preasfinţitul Părinte Lucian la Praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică

✍Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Biserica ocrotită de Maica Domnului din Parohia Prilipeţ, Protopopiatul Băile Herculane a fost resfinţită de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caranebeşului la Praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică. A fost zi de bucurie duhovnicească pentru credincioşii comunităţii parohiale deoarce munca lor depusă în ultima perioadă la sfântul locaş a fost încununată în această zi. Ierarhul a sfinţit biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din localitatea de pe Râul Nera, după care înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Ĺiturghie. Pentru munca depusă în slujba bisericii părintele paroh a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar credincioşilor ce au fost alături de păstorul lor, Preasfinţitul Lucian le-a oferit Diploma de excelenţă „Sf. Ap. și Evanghelist Luca”.

După Sfânta Liturghie Chiriarhul a sfințit și capela ce se află în cimitirul parohial și a săvârșit o slujbă de pomenire pentru preoții slujitori din Parohia Prilipeț și pentru toți cei care își dorm somnul de veci în acest cimitir.

„Maica Domnului ne-a întărit și ne-a ajutat ca să venim în acest an aici la Prilipeț și să sfințim biserica ocrotită de Maica lui Dumnezeu și Maica Luminii, o biserică renovată în întregime. Noi astăzi am pecetluit munca și osteneala bunilor credincioși de aici, dar și dragostea pe care o dovedesc în toată vremea și în tot ceasul față de sfânta biserică, mama noastră a tuturor, Mireasa lui Hristos care ne primește de la botez și până la ultimul ceas din viața noastră și tot din biserică plecăm pe ultimul drum ca să dăm răspuns bun la înfricoșătoarea judecată a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ne-am înălțat duhovnicește, i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate și ne-am adus aminte rugându-ne pentru preoții slujitori ai acestei biserici, care au păstorit această comunitate într-o perioadă dificilă”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica parohială a fost construită în stil baroc vienez în anul 1831. Sfântul locaș a fost sfințit în anul 1838 de către PS Iosif Raiacici, episcopul Vârșețului și târnosită în 1952 de către ÎPS Vasile Lăzărescu, mitropolitul Banatului. Pictura murală în ulei a fost realizată de pictorul Dimitrie Turcu în anul 1863.