Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Bănățeni din Caraș-Severin la sfințirea Catedralei Naționale

24.11.2018

Peste 100 de credincioşi, în cea mai mare parte tineri, membrii ai ATOR, însoţiţi de profesori şi preoţi vor fi prezenţi la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

✍Autor: Departamentul de Tineret

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în această dimineață o delegație a Episcopiei Caransebeșului a plecat spre București pentru a participa la cel mai important eveniment în an centenar pentru Biserica Ortodoxă Română. Peste 100 de credincioşi, în cea mai mare parte tineri, membrii ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte şi elevi de liceu din Reşiţa şi Caransebeş, însoţiţi de profesori şi preoţi vor fi prezenţi la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.

„Este un eveniment mult așteptat, este jertfa înaintașilor noștri concretizată în acest an centenar. Problema construirii acestei catedrale s-a pus de foarte mult timp, unul dintre susținătorul ei a fost chiar patriarhul Miron Cristea, care a fost cel de-al 3-lea episcop al Caransebeșului. Dacă ne uităm în urmă vedem că singurul proiect major la nivel național este construirea Catedralei Naționale. Prezența tinerilor noștri la acest eveniment important reprezintă o jertfă pentru înaintașii noștri, pentru eroii din Primul Război Mondial, cei care au fost artizanii Unirii”, a subliniat coordonatorul delegației părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

La sfinţirea Catedralei Naţionale sunt așteptați aproximav 30.000 de credincioşi, atât din țară, cât și din străinătate. Cei care doresc să participe la slujba de sfințire sunt aşteptaţi pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali.