Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Aproape de semenii noștri

17.03.2020

În contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), dar și în baza decretării stării de urgență în România, suntem mai aproape de semenii noștri, îndemnând la post și rugăciune, încredințându-vă de solidaritatea și asistența noastră religioasă

Autor: Serviciul Protopopesc

Aflându-ne în momente de încercare, în contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), dar și în baza decretării stării de urgență în România, Oficiul Protopopiatului Băile Herculane îndeamnă credincioșii la tihnă și rugăciune intensă, fiindcă Mântuitorul Hristos este Cel care aduce lumină, pace şi bucurie în viaţa noastră, El este doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane al Episcopiei Caransebeșului sunt alături de credincioșii fiecărei parohii, încredințându-i de solidaritate și asistență religioasă. În această perioadă în care ne aflăm, vă informăm că:

  • în fiecare parohie din protopopiat, slujbele religioase se vor oficia după programul obișnuit;
  • biserica va fi deschisă în intervalul orelor anunțate de preotul din parohie;
  • pentru spovedire, împărtășire sau alte servicii religioase, la biserică sau la domiciliu, contactați preotul parohiei prin telefon sau prin prezența la biserică, în intervalul orelor anunțate de către acesta;
  • pentru situații deosebite (persoane vârstnice, aflate în imposibilitatea de a se deplasa, persoane cu afecțiuni cronice grave, cu risc crescut de dezvoltare a unor complicații în caz de îmbolnăvire), vă rugăm să contactați preotul parohiei pentru asistența la domiciliu.

În acest context, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis miercuri, 11 martie 2020, către toate eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române, o rugăciune specială pentru încetarea noii epidemii, pe care preoţii o vor include în cadrul fiecărei slujbe: Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”

În aceste momente, este absolut necesar să respectaţi măsurile dispuse de autoritățile publice şi să colaboraţi cu acestea în vederea prevenirii şi diminuării răspândirii acestui virus, iar informaţiile să fie luate numai din surse oficiale.

Îndemnăm credincioșii să intensifice rugăciunea şi postul ca prime măsuri de sporire a liniștii sufletești cu care este absolut necesar să gestionăm această perioadă în care ne aflăm, prin participarea la slujbele oficiate, pocăință, milostenie și fapte bune, prin iertarea și iubirea aproapelui, și prin mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfintele Taine, ca mai apoi să putem învia, împreună cu Mântuitorul, în lumina dragostei dumnezeiești.