Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Apel la solidaritate și sprijin pentru George

19.10.2020

Pe raza Protopopiatului Băile Herculane are loc o strângere de fonduri pentru George Golîmba, un tânăr de 17 ani din localitatea Bănia, care se află în suferință

Autor: Serviciul Protopopesc

În această perioadă, pe raza Protopopiatului Băile Herculane se desfășoară o strângere de fonduri pentru George Golîmba, un tânăr de 17 ani din localitatea Bănia, care se luptă cu o tumoare pe creier. Sprijinind aproapele, fondurile colectate pentru acest copil vor fi trimise familiei, ajutând la intervențiile medicale și la însănătoșirea grabnică a lui George, cu ajutorul Atotputernicului nostru Dumnezeu.

Suntem îndemnați la filantropie, deoarece acest tânăr se află într-o stare avansată a bolii, pe un pat de spital, având nevoie de mult ajutor din partea tuturor, pentru ca familia lui să poată să-l trateze în continuare, în spitalele din țară și străinătate. Având mai multă iubire și disponibilitate unii față de ceilalți și purtându-ne cu adevărat sarcinile unii altora, împlinim Legea lui Hristos.

„Numai mamă să nu fii, când puiuțul tău stă pe un pat de suferință, în dureri. Am ajuns prin grele eforturi financiare la Spitalul «Emsey» din Turcia unde i s-au efectuat 30 de ședințe de radioterapie cu un cost de 56.000 de euro. Fonduri, cu greu strânse prin forțele proprii, familie, rude și toți cunoscuții lui George. După 3 luni de pauză, am mers la control în Turcia, însa rezultatul nu a fost cel așteptat, astfel a început o nouă cură de chimioterapie, iar după aceasta va trebui să urmeze două transplanturi de celule stem. Primul transplant ne costă 72.000 euro, bani ce i-am adunat cu mare dificultate, dar pentru cel de-al doilea transplant, pur și simplu nu știu dacă vom reuși să-i strângem, într-un timp atât de scurt. Apelăm la voi, oameni cu suflet ce ne-ați ajutat până aici. Ajută-l pe George să se întoarcă acasă! La familia lui, la sora lui ce-l așteaptă cu inima strânsă și la toți prietenii și colegii de la școală. Toți îl iubesc pe George și nu și-l pot imagina decât sănătos din nou, vesel și pe bicicleta lui cu care obișnuia să facă drumeții. Ajută-ne să ne aducem băiatul acasă!”, a precizat doamna Maria Golîmba - mama lui George.

Astfel, cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor tânărului George Golîmba din Bănia, o pot face la biserica ortodoxă din localitatea în care locuiesc, deoarece această colectă se desfășoară, până la sfârșitul acestei luni, în fiecare parohie din cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane. Așadar, părintele protopop Iosif Frenț îndeamnă pe toți credincioșii la solidaritate și sprijin, că ajutându-l pe acest tânăr, totodată împlinim și porunca Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care spune „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 22, 39).