Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

Anul Nou 2020 sărbătorit la Domașnea

01.01.2020

La cumpăna dintre ani și în prima zi a Noului An, părintele protopop Iosif Frenț a slujit în Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane

✍Autor: Serviciul Protopopesc

La trecerea în Noul An civil 2020, în Biserica "Sfântul Atanasie cel din Athon" din Domașnea s-a oficiat o slujbă de Te-Deum la cumpăna dintre ani, la care au participat numeroși credincioși. Slujba a fost săvârșită de către părintele protopop Iosif Frenț - preot paroh al Parohiei Domașnea. De asemenea, părintele protopop a înălțat rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi rugăciuni la intrarea în noul an. La finalul slujbei, părintele protopop a urat tuturor mulți ani binecuvântați și un an nou fericit, plin de sănătate, pace și mântuire. Cu acest prilej, în fața bisericii s-a desfășurat o mică agapă frățească, spre mulțumirea de tot binele dăruit de Domnul și Mântuitorului nostru Iisus Hristos pe tot parcursul anului trecut.

În prima zi din anul 2020, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, părintele protopop Iosif Frenț a săvârşit slujba Utreniei și Dumnezeiasca Liturghie, la Biserica Ortodoxă din Parohia Domașnea, Protopopiatul Băile Herculane. În cadrul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, s-au citit rugăciuni de mulţumire către Atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra parohiei și a întregii eparhii în anul 2019.

La finalul Sfintei Liturghii, credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit anafură, iar părintele protopop a urat tuturor celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulţi şi fericiţi, multă sănătate și binecuvântare, pace și bucurie.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2020 drept "Anul omagial al pastorației părinților și copiilor" și "Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români" pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.