Acțiune social-filantropică în Parohia Prigor

05.03.2020

La începutul Postului Mare, Parohia Prigor a organizat o acțiune umanitară, intitulată „Dăruiește mai mult decât primești!”

Autor: Claudiu Românu

Din încredințarea și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Parohia Prigor din Protopopiatul Băile Herculane continuă prin misiunea filantropică a Bisericii, întotdeauna prezentă și necesară în trecut, dar încă și mai necesară în prezent.

Sfântul Apostol Iacov, în epistola sa sobornicească, insistă asupra faptului că numai acea credință care se manifestă în fapte de ajutorare a celor în lipsuri și nevoi este cu adevărat o credință mântuitoare.

La începutul Postului Mare, prin grija și lucrarea părintelui Cătălin Primejdie, 10 familii au fost ajutate cu îmbrăcăminte, lenjerie pentru pat, pături, 100 perechi de încălțăminte (adulți și copii), hăinuțe pentru copii, 5 televizoare și jucării.

În funcție de nevoi, periodic, aceste familii vor fi vizitate și ajutate. Implicarea bisericii în filantropie nu are și nu trebuie să aibă limite. Fiecare dintre noi, după chipul lui Hristos și urmând porunca Lui, este chemat să fie iubitor de oameni, filantrop.