Luni - Joi: 09-16 / Vineri: 09-13

A fost sfințită troița de lângă Izvorul de apă plată „Domogled”

09.12.2017

Localnicii și turiștii ce vin să ia apă de la Izvorul de apă plată „Domogled” din orașul-staţiune Băile Herculane au un multiplu folos

✍Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Localnicii și turiștii ce vin să ia apă de la Izvorul de apă plată „Domogled” din orașul-staţiune Băile Herculane au un multiplu folos. Pe lângă efectele terapeutice ale apei ei au posibilitatea să primească și „Apa cea Vie” închinându-se troiței ce a fost ridicată în apropierea izvorului. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a sfințit vineri, 8 decembrie, această troiță ce are pe ea icoana Botezului Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. La slujba de sfinţire au participat foarte mulţi credincioşi, locuitori ai oraşului de pe Cerna, dar şi turişti aflaţi în această perioadă în staţiune, precum și autorități centrale și locale.

După sfânta slujbă Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți ca atunci când vin să ia apă, să mediteze la puterea crucii și să se roage Mântuitorului ce ne poate oferii apa vieții. Părintele Episcop i-a binecuvântat pe toți la final și le-a oferit iconițe și calendare.

„De azi înaite preoții și credincioșii din orașul-stațiune Băile Herculane vor veni aici în 6 ianuarie și la toate celelalte sărbători, când suntem îndemnați să sfințim Aghiasma Mică și vor sfinți apa lângă acest izvor cu apă plată. Era nevoie de multă vreme de o troiță aici, dar iată că în acest an închinat sfintelor icoane și apărătorilor Ortodoxiei am reușit cu ajutorul lui Dumnezeu și cu aportul substanțial al familiei Orza să împlinim acest deziderat. I-am îndemnat astăzi pe toți credincioșii să vină la acest izvor și înainte de a lua din această apă, să mediteze la puterea crucii și la cuvintele Mântuitorului care ne spune: «Eu sunt apa vieții». Doar Mântuitorul este Cel care ne poate oferi în dar apa vieții, adică cuvântul Său care are putere multă, Evanghelia cea de viață dătătoare. Această sfântă cruce care va străzui aici va fi pentru toți ce ce locuiesc în Băile Herculane și pentru cei ce vin la odihnă și tratament o sursă de binecuvântare”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

Izvorul de apă plată din orașul-stațiune Băile Herculane este situat în centrul vechi al orașului de pe Valea Cernei, puțin mai sus de hotel Cerna, unde câteva sute de oameni vin zilnic pentru a-şi umple bidoanele cu apă plată. Troiţa de aici a fost ridicată la iniţiativa unui tânăr localnic - George Alin Orza, împreună cu familia sa.