1 Decembrie la Mehadia

02.12.2019

Data de 1 decembrie are o semnificație profundă pentru toți românii de pretutindeni. Este Ziua Națională a României și se împlinesc 101 ani de când românii au strigat cu toată ființa: „Noi vrem să ne unim țara!”

✍Autor: Claudiu Românu

La Mehadia, ca în fiecare an, manifestările de Ziua Națională a României au avut loc în centrul localității. Manifestările au debutat cu intonarea Imnului de Stat, iar apoi săvârșirea slujbei de Te-Deum, oficiată de către părintele paroh Petru Danci și părintele Cristian Crâsta. Prin această slujbă s-au înălțat rugăciuni de mulțumire și binecuvântare pentru întreg poporul român.

După discursul domnului primar Iancu Panduru, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” din Mehadia îmbrăcați în costume populare au arătat adevărata frumusețe a României prin cântări patriotice și poezii.

La această eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local din Mehadia, care în fiecare an, la data de 1 decembrie, organizează manifestări dedicate Zilei Naționale a României.