Actualitate - Știri

Vă oferim ştiri, informaţii, anunțuri, comunicate, mesaje şi evenimente recent desfăşurate. Acestea sunt ilustrate cu fotografii şi cu reportaje video.
  • [POSTĂRI FIXATE] 📌:

  • [TOATE ARTICOLELE] 📰:

Manifestarea spiritual-culturală ce s-a desfășurat în comuna Dalboșeț, sâmbătă, 18 septembrie, va rămâne în memoria colectivă a almăjenilor din întreg cuprinsul Văii Almăjului.

Praznicul Înălțării Sfintei Cruci reprezintă un prilej potrivit de a mulțumi Domnului nostru Iisus Hristos pentru biruința pe care a adus-o creștinilor prin Sfânta Lui Cruce.

Sărbătoarea Sfinților Părinți Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, este pentru Părintele Episcop Lucian o zi aleasă, întrucât în urmă cu 51 de ani, sub ocrotirea Sfintei Fecioare s-a născut în cartierul Gai din Arad, în familia lui Teodor și a Mariei.

„Domnul Ivan Patzaichin rămâne una dintre cele mai iubite și respectate personalități ale vieții sportive românești și internaționale”, scrie Patriarhul României în mesajul ocazionat de trecerea la cele veşnice a sportivului.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanţe la trecere în veşnicie a actorului Ion Caramitru, despre care a spus că a dovedit „un rafinat simț al autenticelor valori naționale, precum și simțul responsabilității față de patrimoniul spiritual al țării”.

Prima zi din Anul Nou Bisericesc este 1 septembrie. Anul Nou Bisericesc, spre deosebire de Anul Nou civil, nu începe la 1 ianuarie.

Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) Caraș-Times (Lider Proiect), în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Școala Gimnazială Târnova și Asociația de Prietenie Romano-Franceza „ROMFRA”, a organizat o conferință de presă pentru lansarea proiectului „Măsuri integrate pe teritoriul GAL Caraș-Timiș”, cod SMIS 140382.